Uputstvo za iznajmljivanje sobe u filmu “Der Bunker”

Uputstvo za iznajmljivanje sobe u filmu “Der Bunker”

Kratko uputstvo za iznajmljivanje sobe u filmu “Der Bunker”

Jedan od prvih preduslova za iznajmljivanje sobe u filmu “Der Bunker” je da tražite mir i samoću kako biste pisali svoj doktorski rad na temu “Hiksov bozon” ili tako nešto u vezi sa fizikom.

Pa da počnemo…

Nakon čitanja oglasa u nekim prastarim novinama, hrabro se zaputite u obližnju šumu gde ćete nakon 5 sati traganja naići na – bunker. Za neupućene, to je neka vrsta atomskih skloništa kakvih ima gomila na Novom Beogradu.

Tu će vas dočekati ljupka porodica od tri člana. Nemojte da vas zbuni njihov način odevanja (kraj 50-tih, početak 60-tih godina) već im hrabro stisnite ruku i budite oduševljeni.

Ako ne patite od klaustrofobije i alergije na vlagu i memlu, soba koju će vam pokazati domaćin će biti pravo rešenje za vaš umni rad. Od kreveta nemojte očekivati memori penu i mesto gde ćete na miru uživati u svojih neophodnih osam sati sna jer će vam se nekoliko puta u toku noći zabiti neki feder u donji deo leđa.

Svojim domaćinima se obraćajte strogo poslovno, ali ljubazno i pazite koliko knedli uzimate u toku večere. Domaćin zna često da upiše na papirić koliko ste pojeli.

Dolazimo polako do najzanimljivijeg dela vašeg budućeg boravka u ovom bajkovitom mestu a to je – budite spremni da ćete u jednom trenutku morati da promenite zanimanje. Od studenta odjednom ćete postati predavač. Vaš učenik će biti na prvi pogled tridesetogodišnjak, ali u duši dete od osam godina.

Vaš zadatak će sigurno biti izuzetno težak, ali budite jaki, jer pred vama stoji budući predsednik SAD-a.

Fascinantno, zar ne ? Kao i uvek, najveće vođe se pripremaju u tajnosti i izlaze na videlo sveta tek onda kada su u potpunosti spremni da vladaju a to je u ovom slučaju kada nauče glavne gradove sveta.

Filmszene Der Bunker
Filmszene Der Bunker

Pazite se kontakta sa majkom, pokušajte da ne podpadnete pod  njene čari, vi ste tu drugim zadatkom, setite se : vi tražite mir za svoj naučni rad.

Neću vam otkrivati sve detalje, ovo su osnovna uputstva a svoja znanja možete proširiti time što ćete pogledati originalni film “Der Bunker” iz 2015., nemačkog režisera Nikijasa Krisosa.

 

Leave a Reply