Udžbenici za nemački jezik – Themen Aktuell

Udžbenici za nemački jezik – Themen Aktuell

Ovo je bio moj prvi udžbenik uz pomoć kog sam počela da držim kurseve nemačkog jezika. Izdaje ga Hueber koji ga i sam reklamira kao apsolutni klasik.

Themen Aktuell vas prati na vašem putu učenja nemačkog jezika od A1 pa sve do B1 nivoa. Kao i većina drugih udžbenika, i ovaj je podeljen na nekoliko knjiga:


themen-aktuell-1-kursbuch-learning-german-15074946-186-240Themen Aktuell 1  
je udžbenik nemačkog  jezika koji će vas voditi kroz ceo nivo A1. U njemu imate 10 lekcija i ako želite što pre da stignete do svog cilja, on je najbolje rešenje. Radna sveska je odvojena od knjige a preporučujem vam da nabavite i knjigu Phonetik aktuell kako biste što bolje savladali nemačke glasove i intonaciju.

Ovaj udžbenik vas vodi kroz svakodnevne situacije kao što su: upoznavanje, jelo i piće, slobodno vreme, putovanje, stanovanje, u gradu, kod lekara, itd. Idealan je za one koji bi želeli da brzo savladaju osnovne fraze, bez mnogo ponavljanja.

Neki profesori dele ovaj udžbenik na dva dela, tj. po pet lekcija, ali za tim zaista nema potrebe jer se ne može ništa uraditi sa pola nivoa.
themen_aktuell_2_kursbuchThemen aktuell 2 je udžbenik koji će vam pružiti podršku i znanje na nivou A2. Takođe se sast   oji od 10 lekcija i radne sveske. Na ovom nivou počinje ozbiljniji rad sa gramatikom a u prvoj lekciji će vas dočekati pridevske deklinacije. Teme su svakodnevne, na momente su neki od tekstova dosta zastareli ili sasvim uopšteni ali su odlični za proširivanje rečnika jer su mnogo duži u odnosu na udžbenik Schritte International. Moj utisak je da je ovaj udžbenik Themen aktuell 2 na A2+ nivou u odnosu na sve ostale udžbenike koji nude A2 nivo.

Uz njega je preporučljivo koristiti Em-Grammatik.

 

51YtIVa4RvL._AC_UL320_SR250,320_Themen Aktuell 3 je jedan poprilično ozbiljan i opširan udžbenik koji najbolje od svih ostalih priprema za polaganje ispita Zertifikat Deutsch B1. Ovaj udžbenik ima potrebnu širinu, jasnoću, odlične tekstove koji se takođe bave svakodnevnim temama ali ne na površan način. Ima 10 lekcija i kao i kod prethodna dva – radna sveska je odvojena od knjige. Nakon svake lekcije, imate posebna vežbanja koja su u potpunosti ista kao zadaci na ispitu za B1 nivo. U početku imate zadatke iz dela “razumevanje teksta”, kasnije posebne zadatke iz “razumevanja slušanja” i “pisanja” a na kraju i zadatke koji će vam pomoći u usmenom izlaganju na ispitu.

 

****** Ako želite da radimo zajedno nemački, online, preko Skajpa, pošaljite mi poruku na email adresu: dunjaspiler@gmail.com ******

 

Leave a Reply