Online nemački – prednosti i mane

Online nemački – prednosti i mane

Kada se već jednom odlučite za online nemački sigurno će vas zanimati i prednosti i mane ovog načina učenja. Na početku samo ukratko : online nemački je u stvari kurs nemačkog jezika preko Skajpa.

Prednosti

Čas na onom mestu koje vama najviše odgovara

Najveća razlika između online učenja i tradicionalnog načina učenja nemačkog jezika je što niste u učionici, već kod kuće, na balkonu, u dvorištu, na plaži, u kafiću ili na pauzi na poslu. Profesor ne sedi direktno pored vas i ne gleda kako ispisujete ono što je on prethodno ispisao na tabli već čitate sve što je napisao u prozoru za poruke u okviru programa Skype.

 Trajanje časova

Časovi mogu trajati od pola sata pa sve do sat i po. Sami birate trajanje časa i dogovarate se sa profesorom kada ćete imati sledeći čas.Možda će vam nekada više odgovarati da imate čas prepodne a sledeće nedelje popodne. Sve satnice i datumi se beleže u zajedničkom kalendaru za sve časove i nakon toga sledi isplata.

Plaćanje

Isplata časova se vrši preko bankovnog računa online škole jezika. Prvi čas je besplatan.

Knjige

Od nas dobijate sve elektronske knjige koje su vam potrebne. Na vašu email adresu često šaljemo dodatna vežbanja kao i zanimljive tekstove na nemačkom jeziku kao i adrese korisnih sajtova za učenje nemačkog jezika.

Individualni pristup

Časovi nemačkog jezika putem Skajpa su u potpunosti individualni što naravno znači da ste vi jedini polaznik tog kursa. Uvek ćete doći na red da kažete nešto na nemačkom jeziku, za razliku od tradicionalne nastave u grupi od minimum 4 do 5 polaznika gde procentualno govorite nemački jezik 40 % celog časa.

online nemački
Online nemački preko Skajpa

Mane

Upoznavanje

Ne dolaze svi u školu stranih jezika samo zbog učenja, neki dolaze i sa ciljem da upoznaju što više novih ljudi, možda simpatiju ili da ostvare poslovne kontakte. Druženje u grupama onih koji uče neki strani jezik je opšte poznata stvar i uglavnom jedan divan način izražavanja duha škole i učenja.

 

Ovo nažalost nećete dobiti online kursom nemačkog jezika, jer su časovi individualni. Naši profesori su izuzetno prijatni i druželjubivi, možda ćete sa nekim od njih u atmosferi učenja sklopiti i dugoročno prijateljstvo. Naravno, od svega je najbitnije da ostvarite svoju želju zbog koje ste počeli sa online kursom nemačkog jezika.

Ako ste zainteresovani za online učenje nemačkog jezika, pošaljite mail na:

dunjaspiler@gmail.com

Leave a Reply