Nemački za zdravstvene radnike

Nemački za zdravstvene radnike

Razlozi zbog koji se većina ljudi odlučuje za kurs “nemački za zdravstvene radnike”

Još od pre par godina je poznato da Nemačka, Austrija i Švajcarska nude posao zdravstvenim radnicima koji nisu njihovi građani. Plata i samim tim sigurniji i lakši život u ovim zemljama su osnovni razlozi zbog kojih se zdravstveni radnici odlučuju za odlazak na rad u ove zemlje.

Jedna od stvari koje takođe treba navesti je i profesionalno napredovanje. U ovim zemljama je zdravstveni sistem razvijeniji i samim tim imaju bolju infrastrukturu kao i aparate koji medicinskim radnicima iz Srbije omogućava profesionalno napredovanje i uživanje u svom poslu.

Neke od agencija kao i pojedinci u Srbiji nude kako učenje nemačkog tako i pomoć oko sve potrebne dokumentacije, s tim što se to sve naplaćuje kasnije kada zdravstveni radnici dođu na posao u Nemačkoj i počnu da primaju platu. Osnovna stvar koju treba uraditi u saradnji sa ovakvim agencijama je obimna provera kod državnih ustanova, kako u Srbiji tako i u Nemačkoj. Nikada ne možete biti u potpunosti sigurno ako neko upravlja vašim novcem i ako vi odvajate određeno vreme za učenje nemačkog.

Na početnim kursevima nemačkog jezika za zdravstvene radnike neophodno je prvo savladati osnovne pojmove i osnovnu gramatiku za šta u nekim slučajevima nije potrebno više od 20 časova od 90 minuta. Nakon toga, kada je ostvarena osnova u znanju mogu se postepeno uvoditi udžbenici nemačkog jezika koji su namenjeni isključivo zdravstvenim radnicima.

Ovi udžbenici su podeljeni kako za tehničare tako i za lekare i pružaju reči i fraze iz uobičajenog rada u bolnici.

Neke od tema u udžbenicima su: razgovor sa pacijentom, razgovor o strahu, dijagnostifikovanje, vrste lekova, vrste pregleda, prenošenje loših vesti itd.

Na našem Skajp kursu nemačkog jezika posvećenog zdravstvenim radnicima upotrebljavamo elektronske forme svih ovih užbenika i nudimo vam ih besplatno.

Podučavamo Vas kako da sigurno komunicirate sa pacijentima i kolegama a pri tom da se ne gubi ništa od vašeg širokog stručnog znanja i efikasnosti.

Za vreme Skajp nastave zajedno gledamo i neke od videa koji se bave temom zdravstva u Nemačkoj i nakon toga komentarišemo zajedno šta smo videli ili vi dajete dijagnozu pacijentu koji je pričao sa lekarom u videu.

U slučaju da Vas zanima ovakav način učenja i ako ne možete da izdvojite vreme i da posećujete grupni kurs u nekoj od privatnih škola, javite se kako biste imali individualne časove krojene po vašoj meri na: dunjaspiler@gmail.com

Postoji mogućnost i časova od samo pola sata kako biste dopunili svoje znanje sa nekog od prethodnih kurseva i pričali isključivo o nemačkom jeziku namenjenom zdravstvenim radnicima.

 

Leave a Reply