Nemački jezik za početnike

Nemački jezik za početnike

Saveti za uspešan početak učenja nemačkog jezika

U knjizi “Kako naučiti strani jezik” koju možete pronaći i na mom blogu, postoje uputstva za učenje stranog jezika. Na početku bi trebalo da sami shvatite kojem tipu učenika pripadate. Da li bolje pamtite ako povezujete nove reči sa slikama ili vam je lakše da zapamtite gramatička pravila po kojima ćete kasnije ići kao po utabanim stazama vašeg daljeg učenja i usvajanja stranog jezika.

Jedna od najbitnijih stvari, koja se takođe spominje u gore pomenutoj knjizi, je da bi trebalo pronaći temu koja vas zanima ali istraživati je na stranom jeziku.

Početnik u učenju nemačkog jezika bi trebalo da pronađe jednu sopstvenu temu koja je povezana sa ovom kulturom, istorijom, politikom, sportom ili naukom Nemačke, Austrije ili Švajcarske i da što više putem interneta istražuje tu oblast. Na taj način će otkriti neke nove činjenice, produbiti svoje dosadašnje znanje i možda upoznati neke nove ljude na internet forumima gde se razmenjuju iskustva ili informacije.

Još jedna od preporuka za početnike u učenju nemačkog jezika je da pronađu na internetu svoje omiljene serije koje su već nekoliko puta unazad odgledali na engleskom jeziku i odgledaju ih još jednom ali sada na nemačkom jeziku.

Sa stranim jezikom bi trebalo biti svaki dan u kontaktu, makar 15 minuta na bilo koji način jer u suprotnom će on biti potisnut u potpunosti od strane maternjeg ili drugog stranog jezika.

Ako ste zainteresovani za časove nemačkog jezika preko Skajpa, pišite mi na:

 

dunjaspiler@gmail.com

 

Leave a Reply