Kako naučiti nemački jezik – 5 najboljih načina

Kako naučiti nemački jezik – 5 najboljih načina

U svom svakodnevnom učenju ste sigurno nekoliko puta do sada pitali kako naučiti nemački jezik ?

Nemački jezik nije lak – ovo ste sigurno čuli nekoliko puta do sada. Istina je: ni jedan jezik nije niti lak niti težak. Neki jezici nemaju padeže, ali zato imaju komplikovan izgovor ili komplikovana pravila za čitanje (slučaj sa engleskim jezikom). Drugi jezici su veoma melodični i lako se pamte reči, dok istovremeno imaju više od 10 ili čak 20 vremena koja koriste u svakodnevnom govoru. maxresdefault (1)

Učenje nemačkog jezika može biti veoma lako svim ljudima koji već govore engleski jezik. Oba jezika dolaze iz iste porodice jezika i mnoge reči su im veoma slične. Čak kada savladate ova dva jezika, bićete na još jednom dobitku; znaćete i holandski, koji je u stvari mešavina ova dva jezika. Lakše ćete kuvati uz Rudolfa.

Prijatna atmosfera za učenje

Pogledajmo zajedno 5 najboljih načina za učenje nemačkog jezika.

Prvi način je : izaberite dobrog i iskusnog online profesora.

Moja online škola nemačkog jezika Vam nudi nekolicinu odličnih profesora nemačkog jezika sa kojima ćete raditi u ono vreme koje isključivo Vama odgovara. Preporučljivo je da čas traje 90 minuta, ali ako želite, može biti i kraće. Duže ne preporučujemo jer koncentracija nakon 90 minuta naglo opada. Sve knjige koje su vam potrebne dobijate od nas u pdf obliku, potpuno besplatno. Audio materijal je takođe uključen sa folderima za knjige. Dodatna vežbanja i preporuke ćete dobijati jednom nedeljno.

Časovi nemačkog jezika preko Skajpa su povoljniji i prijatniji nego časovi u privatnim školama jezika ili u firmama. U svojoj ste sobi, opušteno se osećate što stvara atmosferu u kojoj se pravila stranog jezika lakše pamte. Čak ne morate uključivati ni kameru što pruža dodatan osećaj lagodnosti prilikom učenja.

Plaćanje se vrši preko bankovnog računa škole.  Kontaktirajte me na: dunjaspiler@gmail.com  ili 064/13-14-824

 

Drugi način je: gledajte nemačku televiziju. 

Svaki nemački TV kanal ima internet stranicu na kojoj se nalazi deo “Mediathek”. U ovom delu možete pogledati emisije koje ste propustili a koje vas veoma zanimaju. Moja preporuka je da u “suche” opciji ukucate temu koja vas zanima i da sa spiska koji vam je ponuđen izaberete onu emisiju ili prilog koji vam se čini najinteresantnijim.

U svojim prethodnim blog unosima spomenula sam i nekoliko “stream” internet stranica na kojima možete gledati mnoge kanale. Ipak, mislim da je sigurnije kako za vaš računar tako i za vaš jezik da posetite internet stranice najpoznatijih nemačkih tv kuća.

Treći način je: posećujte okupljanja Nemaca u Beogradu ili Srbiji. 

Jedan od najboljih načina da savladate nemački jezik je da pričate sa izvornim govornicima. Najpoznatija okupljanja su u okviru “Deutsch-Serbisch Klub-a” ali Nemce možete pronaći i na Couchsurfingu gde im možete pomoći da obiđu grad i na taj način pričati sa njima. Lično sam ostala u kontaktu sa nekoliko divnih ljudi koje sam na ovaj način upoznala.

Četvrti način je: slušajte nemačku muziku. 

U moru šlagera, pop limunada, Rammstein-a i repa sigurno ćete naći nešto što vas lično zanima. Nemojte izbegavati ni stariju muziku, ali nemojte se zadržavati ni samo na Neni i Falku. Istražujte more nemačke muzike na Youtube-u. Naićićete na smešne ljude kao što su: Trude Herr, Bata Ilić ili Die fantastischen Vier, itd. Kada vam se neka posebno svidi, pronađite njen tekst na internetu i pokušajte da ga naučite kako biste istovremeno pevali dok slušate tu pesmu. Ovo će vam poboljšati i izgovor.

Peti način je: čitajte na internetu članke na nemačkom

Vaše znanje nemačkog će se posebno poboljšati ako budete čitali članke na nemačkom, ali isključivo o temam koje vas zanimaju. Nemojte čitati samo suvoparne vesti, jer se tu nekada nalaze neke reči koje kasnije retko kada ćete moći da iskoristite i koje neće ulepšati vaš vokabular. U pretraživačima ukucajte temu ili pitanje na koje tražite odgovor, ali na nemačkom. Nakon toga izaberite članak koji vam se najviše dopada.

 

SREĆNO !!!

Leave a Reply