Online nemački – pravi izbor za vas.

Online nemački – pravi izbor za vas.

Online časovi nemačkog su novi način za učenje nemačkog jezika a online nemački je prva online škola nemačkog jezika u Srbiji. Vi ste naš pravi kandidat za online učenje nemačkog jezika ako ispunjavate sledeće uslove:

1. Radoznali ste i želite da naučite što više reči na nemačkom jeziku.

Na online časovima nemačkog jezika se pre svega trudimo da polazniku ponudimo što više novih reči koje uglavnom objašnjavamo na nemačkom jeziku. Autentični jezik je ono što je za nas, a i za vas, veoma bitno kako biste kasnije mogli da što lakše komunicirate sa ljudima koji govore nemački jezik.

Kada spominjem radoznalost, pored zainteresovanosti za nove reči na nemačkom jeziku, mislim i na želju za učenjem nekih novih pojmova, kultura, običaja i nečega što ćete možda moći da primenite i u svom životu.

Sigurno ste do sada nekoliko puta pročitali da “čovek vredi onoliko jezika koliko govori” i da učenje jezika menja neke moždane veze i da na nematernjem jeziku razmišljate drugačije.

Naši profesori su široko informisani i mogu vam pomoći u učenju nemačkog jezika iz skoro svake oblasti.

2. Spremni ste da govorite i slušate nemački od prvog časa

U jednoj grupi polaznika za nemački jezik (nastava se odvija “uživo”) se pojavio novi polaznik koji je nakon 15 minuta rekao “pa šta je ovo, vi svi govorite nemački a imali ste samo dva časa”.

Komunikacija na našim online časovima nemačkog jezika se od samog početka odvija na nemačkom. Povremeno se neke reči objasne i na srpskom, ako baš nikako ne može drugačije ili ako polaznik sam ne dođe do rešenja.

Pričanje je u prvom planu.

U nekoliko tekstova do sada sam navela da su pričanje i pisanje dve aktivne veštine a od te dve veštine pričanje se ne može nažalost vežbati samostalno. A baš pričanje je ono što nam je najviše potrebno u korišćenju stranog jezika.

Zbog toga je dobro da se polaznik kursa ili individualnih časova od samog početka navikava na svakodnevnu komunikaciju na nemačkom jeziku jer će na taj način i kasnije biti u mogućnosti da priča složenijim temama.

Srpski jezik bi trebalo da bude zabranjen.

Kao primer za to možete se setiti filmova “Lajanje na zvezde” ili “Šešir profesora Koste Vujića” gde su prikazani časovi stranih jezika na kojima se komunikacija isključivo odvija na tom jeziku.

Stari priručnici za nastavnike nemačkog jezika sadrže rečenice na nemačkom kao što su: “izađi na tablu, pokvasi sunđer, ko je odsutan, ko je danas redar, itd..”

3. Niste mogli da se uklopite ni u jedan termin u školama stranih jezika ili imate promenljivo radno vreme

Zakazivanje online časa nemačkog se vrši na veoma jednostavan način.

Slobodni termini u školi za online nemački variraju, mogu biti prepodne ili popodne a nekada su slobodni i večernji termini.

Zakažite svoj čas konverzacije od 45 minuta ili čas od 90 minuta gde ćemo zajedno vežbati pričanje, pisanje i gde ćete dobiti uputstva kako da ispravite svoje greške.

4. Volite da radite individualno sa profesorom

Online časovi nemačkog jezika su uglavnom individualni. Većini polaznika ovakav način rada odgovara iako je poprilično intenzivan.

Vi ste sami na času i imate 45 ili 90 minuta da vežbate, pitate za sve što vam je ostalo nejasno ili oko čega se dvoumite.

Za kraj vam mogu dati uputstvo kao i na vitaminskim preparatima koje ste do sada možda koristili:

Online časovi nemačkog jezika ne zamenjuju raznovrsnu komunikaciju sa maternjim i nematernjim govornicima na nemačkom jeziku. Trudite se da što više budete u kontaktu sa jezikom i da ga koristite aktivno svaki dan.

Comments are closed.