Easy Languages

Easy Languages

Svakodnevno bi trebalo da se trudimo da unosemo nešto savremeno, olakšavajuće u sve oblasti našeg života što će nam pomoći da neke stvari brže i bolje obavljamo. Jedna od tih oblasti je i učenje. Zašto bismo ostajali na nivou praistorije pri učenju jezika a na posao ne idemo konjem već autom ili gradskim prevozom.

Jedan od načina osavremenjivanja učenja jezika je i korišćenje projekta “Easy Languages” u nastavi ili samostalno.

Ovaj projekat vam nudi pomoć pri učenju jezika tako što slušate autentične intervjue na ulici sa slučajnim prolaznicima u mnogobrojnim gradovima u svetu. Svi intervjui sadrže dva podnaslova, na jeziku koji ste izabrali da učite i na engleskom.

Projekat, pod nazivom “Easy German” je započet u srednjoj školi “Šiler” u Minsteru, Nemačkoj. Od 2013. postaje zvanična franšiza i tako se širi broj jezika koji su u ponudi na njihovom Youtube kanalu.

Trenutno u okviru “Easy Languages” možete pronaći neverovatan broj jezika a najpopularniji su : Easy German, Easy English, Easy French, Easy Russian a pored toga i Easy Serbian kao i Easy Croatian.

Ova metoda je odlična jer će biti u mogućnosti da naučite sve svakodnevne fraze, čujete ljude koji pričaju različitim akcentom, gledate njihovu mimiku (što je za neke jezike izuzetno važno) i vidite različite svetske gradove, upoznate različite kulture i čujete njihovo mišljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=StyzKoCGOIc

Leave a Reply