Diese Drombuschs

Diese Drombuschs

Diese Drombuschs je nemačka serija koja se prikazivala od 1983. do 1994 na drugom kanalu nemačke televizije. Od decembra 2021 se ponovo može gledati u medijateci druge nemačke televizije.

Glavni junaci serije su, kao što i samo ime govori, Drombušovi. Porodica koja živi u Darmštatu u Nemačkoj. Kroz šest sezona ove serije i po pet ili šest epizoda po sezoni možemo pratiti njihove srećne trenutke, upoznavanja ali i životne drame.

Prva epizoda počinje tako što baba Drombuš odluči da poseti porodicu svog sina za Božić i tu ostane par dana. Nakon toga, ona ipak ostaje “malo duže”. Neki su zaodovoljni ovom njenom odlukom, dok drugi oklevaju. Svakako, od ovog trenutka počinju avanture za celu ovu porodicu.

Glavni likovi u seriji su: Vera, Zigi, baba Drombuš, Tomi, Kris i Marion. U drugoj sezoni se pojavljuje i ujak Ludvig.

Porodica Drombuš drži prodavnicu antikvitetnog nameštaja u Darmštatu a iznad prodavnice se nalazi njihov stan na dva sprata gde svi žive zajedno. Najstariji sin Kris je policajac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, Marion radi kao medicinska sestra u ordinaciji ginekologa ali bi rado želela da postane ppopularna pevačica a Tomi još uvek ide u osnovnu školu.

Baba Drombuš je nekada bila poznata pijanistkinja koja je nastupala sa svojim pokojnim mužem koji je svirao violončelo. Od kada je njen muž umro, oseća se usamljeno i odlučuje da poseti svoju porodicu u Darmštatu kako bi provela zajedno sa njima praznike.

Nakon ovako idiličnog početka serije, uslediće prave životne drame ali isto tako i puno komičnih trenutaka.

Baš kao i serija “Klinika Švarcvald” i ova serija iz osamdesetih i devedesetih godina će vam približiti jednu malo stariju verziju nemačkog jezika koja još uvek u sebi nije imala toliko engleskih reči kakav je danas slučaj.

Prve tri sezone serije Diese Drombuschs se mogu naći sa titlovima na nemačkom jeziku u medijateci ZDF-a dok ostatak morate gledati bez.

Ova serija je bila i ostala toliko popularna da se u Darmštatu svake godine organizuju susreti fanova serije Diese Drombuschs. Datume njihovih susreta možete ispratiti na fejsbuk stranici ove serije.

Comments are closed.